Ads 468x60px

Pages

Diós pozsonyi kifli egyszerűen

194.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
20 dkg margarin,
kevés szódavíz,
kenéshez 1 tojássárgája,
töltelék:
20 dkg darált dió,
1 dl tej,
10 dkg margarin,
2 dkg mazsola,
reszelt citromhéj,
rumaroma,
folyékony édesítőszer.

ELKÉSZÍTÉS:
A lisztből, margarinból szódavízzel vajastésztát készítünk. Vékonyan kisodorjuk, 2 darabba vágjuk, megtöltjük töltelékkel, összesodorjuk, Kifli formába behajtva tetejét megkenjük tojássárgájával és megsütjük. Töltelék készítése: A darált diót a tejben megfőzzük, belekeverjük a mazsolát, citromhéjat, rumaromát, folyékony édesítőszert.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése