Ads 468x60px

Pages

Dupla habos

195.
HOZZÁVALÓK:
6 dkg liszt,
4 dkg kukoricakeményítő,
10 dkg porcukor,
1 evőkanál narancslikőr,
1,5 dl tejszín,
1 tojásfehérje,
4 tojás,
1 evőkanál reszelt narancshéj,
1 evőkanál kristálycukor,
margarin,
kandírozott vagy friss gyümölcs.

ELKÉSZÍTÉS:
Kenjen ki 2 kerek formát vékonyan vajjal, és bélelje sütőpapírral. Szitálja össze a lisztet és a kukoricakeményítőt. Keverje ki a tojásokat a cukorral habosra, fehéredésig. A tojáskrémhez adagolja az 1 evőkanál likőrt és a lisztet, majd dolgozza csomómentesre. Ossza két részre a masszát, süsse fél órán át sütőlapon 180 fokos sütőben. A kisült tészta akkor jó, ha rugalmas, nem ragacsos. Tegye félre hűlni. A tejszínt verje fel kemény habbá, adja hozzá a reszelt narancshéjat. Egy másik tálban verje fel a tojásfehérjét kevés cukorral, majd keverje össze a kétféle habot. Kenje meg az egyik tortalapot, majd borítsa rá a másik vékonyra sütött lapot. Erre tegye a maradék habot. A tetejét simítsa a kés fokával. Szórja meg reszelt narancshéjjal, kandírozott vagy aszalt gyümölcsdarabokkal, kristálycukorral. A tányért is díszítse gyümölccsel, narancskarikákkal. Hűtse, frissen kínálja. Cukrozott narancshéjat előre is készíthet nagyobb mennyiségben. Torták, pudingok, gyümölcssaláták dísze lehet. A hámozott héjat legalább 3 napig áztassa többször cserélt vízben. Egy edényben forralja fel a narancshéjat, 5 percig majd vékony csíkokra vágja fel. 3-4 evőkanál cukorral keverje össze, és kevergetve főzze addig, amíg az olvadt cukor újra kristályos lesz. Alaposan hűtse le a tejszínt habkészítés előtt. Sütés után azonnal húzza le a tésztáról a papírt, fóliát. A tojáshab fényes és kemény lesz, ha pár csepp citromlevet ad hozzá.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése