217.
HOZZÁVALÓK:
4 dkg vaj,
1 tojás,
1 tojássárgája,
csipetnyi só,
egy kevés vaníliáscukor,
20 dkg sovány áttört tehéntúró,
7 dkg liszt,
12 dkg zsemlekocka,
2 evőkanál tejföl,
1/2 citrom reszelt héja és leve,
3 kemény alma,
15 dkg darált mák,
8 dkg vaj,
porcukor a meghintésre.
4 dkg vaj,
1 tojás,
1 tojássárgája,
csipetnyi só,
egy kevés vaníliáscukor,
20 dkg sovány áttört tehéntúró,
7 dkg liszt,
12 dkg zsemlekocka,
2 evőkanál tejföl,
1/2 citrom reszelt héja és leve,
3 kemény alma,
15 dkg darált mák,
8 dkg vaj,
porcukor a meghintésre.
ELKÉSZÍTÉS:
A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük egy csipet sóval, egy kevés vaníliáscukorral, a tojással és a tojássárgájával, apránként hozzáadjuk a túrót, ismét habosra keverjük. Az almát meghámozzuk, durva reszelőn lereszeljük és összekeverjük a citromlével. Az almát, a tejfölt, a szitált lisztet, a zsemlekockákat és a citromhéjat belekeverjük a vajas krémbe és mindezt laza masszává dolgozzuk össze, majd a hűtőszekrényben, lefedve 1 órán át pihentetjük. A sós vizet felforraljuk, 2 evőkanál segítségével az almás-túrós masszából galuskákat szaggatunk ki és a gyengén forró vízbe tesszük. Fedő alatt, kis lángon kb. 10 percig főzzük, kiszedjük és szitán lecsepegtetjük. A galuskákat tányérra tesszük, meghintjük mákkal, olvasztott vajjal meglocsoljuk, végül megszórjuk porcukorral és forrón tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése