202.
HOZZÁVALÓK:
8 narancs,
1/2 csésze finomított kristálycukor,
2,5 dl víz,
3 evőkanál illatos likőr,
maréknyi tisztított pisztácia.
8 narancs,
1/2 csésze finomított kristálycukor,
2,5 dl víz,
3 evőkanál illatos likőr,
maréknyi tisztított pisztácia.
ELKÉSZÍTÉS:
Az egyik narancs sárga héját nagyon vékonyan lehámozzuk, majd gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk. A meghámozott narancsokat (eltávolítjuk a fehér bundájukat is) körszeletekre vágjuk. A vizet és a cukrot addig melegítjük alacsony hőmérsékleten, amíg a cukor felolvad, majd 2 percig forraljuk. A tűzről levéve hagyjuk teljesen kihűlni. Belekeverjük a likőrt. A szirupot a narancsra öntjük, és legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük. Tálaláskor meghintjük a tetejét pisztáciával, és szórhatunk rá megmosott rózsaszín rózsaszirmokat is.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése