213.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
egy kevés só,
cukor,
1 tojás,
15 dkg margarin,
2 dl tejföl.
Töltelék:
60-80 dkg alma,
1 csomag vaníliáscukor,
fahéj.

ELKÉSZÍTÉS:
A hozzávalókat összegyúrjuk, és a tésztát kettéosztjuk. Egyik felét tepsibe nyomkodjuk, majd rászórjuk a tölteléket és betakarjuk a tészta másik felével. Tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk és forró sütőben világos barnára sütjük. Hosszúkás szeletekre vágjuk, és megszórjuk porcukorral.
A töltelékhez az almákat lereszeljük, vaníliáscukorral, és kevés fahéjjal ízesítjük. Ízlés szerint tehetünk bele mazsolát is.
Add a Startlaphoz
Címkék: , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése