222.
HOZZÁVALÓK:
5 tojás,
5 csapott evőkanál porcukor,
5 púpozott evőkanál liszt,
1 dl tej,
10 dkg margarin,
50 dkg nem nagyon érett sárgabarack,
20 dkg sárgabarack lekvár,
1 teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 mokkáskanál só.
A tepsihez: kevés margarin és liszt.
A tetejére kevés porcukor.
5 tojás,
5 csapott evőkanál porcukor,
5 púpozott evőkanál liszt,
1 dl tej,
10 dkg margarin,
50 dkg nem nagyon érett sárgabarack,
20 dkg sárgabarack lekvár,
1 teáskanál sütőpor,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 mokkáskanál só.
A tepsihez: kevés margarin és liszt.
A tetejére kevés porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
A sárgabarackokat megmossuk, letörölgetjük, félbevágjuk, kimagozzuk, és félre tesszük. 1 közepes tepsit margarinnal kikenünk, és belisztezzük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral, a sütőporral és a sóval, majd hozzáadjuk a fahéjat is. A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A habba óvatosan beledolgozzuk a cukros sárgákat, az előzőleg villával és 1 evőkanál vízzel simára kevert baracklekvárt, a tejet és a lisztet, végül apránként hozzáadjuk az olvasztott, de már hideg margarint is. A masszát óvatosan belesimítjuk a kikent tepsibe. A tetejére rakjuk a fél barackokat, amelyeket kissé bele is nyomunk a tésztába. 10 percig közepes lángon előmelegített sütőbe toljuk, és 20-25 percig sütjük, ugyancsak közepes lángon. Ha a teteje azelőtt barnulna, hogy a közepe átsülne, letakarjuk egy papírlappal vagy alufóliával, és tovább sütjük. Csak akkor vágjuk fel, ha teljesen kihűlt.
Igazi nyári sütemény. Tálaláskor leönthetjük kevés szörppel, akkor nem kell megcukrozni a tetejét. Alufóliába csomagolva 1 hétig is frissen eláll a hűtőszekrényben, ezért dupla mennyiségben is elkészíthető. Kemény őszibarackkal, meggyel, ringlóval, szilvával is kitűnő.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése