Ads 468x60px

Pages

Aranygaluska

207.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
30 dkg liszt,
2,5-3 dl tej,
2 dkg élesztő,
2 tojás sárgája,
5 dkg margarin,
csipet só,
a tetejére:
10 dkg darált dió,
15 dkg margarin,
10 dkg cukor.

ELKÉSZÍTÉS:
1 dl langyos tejben feloldjuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ezután összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgákkal, a sóval, és annyi langyos tejjel, hogy lágy, de nem híg tésztát kapjunk. Ezután beledolgozzuk az olvasztott margarint, és jól belisztezett tálba tesszük a cipóvá formált tésztát. Tetejét is belisztezzük, majd konyharuhával betakarjuk, duplájára kelesztjük. Közben a diót összekeverjük a cukorral. Az olvasztott margarinnal kikenünk egy kisebb tepsit. A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tepsiben egymás mellé tesszük a pogácsákat, majd ha megtelt az edény diós cukorral meghintjük, és kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk. Ezután az újabb réteg kiszaggatott tésztát helyezzük el rajta újabb réteg cukros diót és margarint téve rá. Addig rakosgatjuk, amíg el nem fogy. A tetejére olvasztott margarin kerül. Hideg sütőbe toljuk, csak ezután gyújtjuk be. Közepes hőfokon 35-40 percig sütjük. Gyümölcslekvárral, borsodóval vagy rumos baracklekvárral kínáljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése