Ads 468x60px

Pages

Narancsdesszert

201.
HOZZÁVALÓK:
8 evőkanál zabpehely,
2 evőkanál durvára tört dió,
3 dl kefir,
2 narancs,
1/2 dl narancslé,
2 evőkanál méz,
1 evőkanál narancslikőr vagy triple sec,
csipetnyi só.

ELKÉSZÍTÉS:
Mély tálban a zabpelyhet összekeverem a narancslével, kefirrel, mézzel, dióval, sóval és a narancslikőrrel. Félreteszem. A narancsot forró vízben megmosom és az egyiknek a héjából 1 mokkáskanálnyit lereszelek. (Ügyeljenek arra, hogy a fehér bundából ne kerüljön a desszertbe, mert keserű lesz.) A narancsokat meghámozom. A 2 narancsot gerezdekre szedem. A díszítéshez néhányat félreteszek, a többit kockákra vágom és reszelt narancshéjjal együtt a mézes keverékhez adom. Befedem és a hűtőszekrényben néhány óráig érlelem. Tálalás előtt kompótostálkákba osztom, tetejét a félretett gyümölccsel feldíszítem. Bármilyen más gyümölccsel is nagyon jó. Előző nap is elkészíthető.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése