168.
HOZZÁVALÓK:
Kb. 20 szelethez
a tésztához:
20 dkg liszt,
10 dkg étkezési búzakeményitő,
25 dkg cukor,
4 tojás,
25 dkg vaj vagy margarin,
1 csapott teáskanál sütőpor,
1 citrom,
csipetnyi só,
a forma kikenéséhez: margarin,
a szóráshoz: zsemlemorzsa,
a töltelékhez:
7 dkg babapiskóta,
6 dkg darált mák,
2 dkg vaj vagy margarin,
3 dkg cukor,
1 tojás.
Kb. 20 szelethez
a tésztához:
20 dkg liszt,
10 dkg étkezési búzakeményitő,
25 dkg cukor,
4 tojás,
25 dkg vaj vagy margarin,
1 csapott teáskanál sütőpor,
1 citrom,
csipetnyi só,
a forma kikenéséhez: margarin,
a szóráshoz: zsemlemorzsa,
a töltelékhez:
7 dkg babapiskóta,
6 dkg darált mák,
2 dkg vaj vagy margarin,
3 dkg cukor,
1 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
A töltelékhez a cukrot kb. 0,8 dl vízben felfőzzük. A babapiskótát finomra összemorzsoljuk, vagy lereszeljük, esetleg ledaráljuk, összekeverjük a ledarált mákkal és leöntjük a cukorsziruppal. Hozzákeverjük a vajat és a tojást, majd kissé hűlni hagyjuk. A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral. Egymás után hozzáadjuk a citrom lereszelt héját, a sót, és a tojásokat. Az átszitált lisztet összekeverjük az étkezési búzakeményítővel és a sütőporral, majd kanalanként a masszához adjuk, és simára dolgozzuk. Margarinnal kikenünk egy kb. 30 cm hosszú téglalapalakú sütőformát. Behintjük zsemlemorzsával. A tészta 2/3-át a formába és rákenjük a máktölteléket. Beborítjuk a megmaradt tésztával, és villával lazán összekeverjük. Előmelegített sütőben 175 fokon 80-90 percig sütjük. 5 percig a sütőben pihentetjük, majd rácsra borítva kihűtjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése