214.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
10 dkg margarin,
4 dkg cukor,
1 egész tojás,
csipetnyi só,
1/2 csomag sütőpor,
5 dkg morzsa,
1-2 kanál tejföl vagy tej.
Töltelék:
22 dkg finomra darált mák vagy dió,
15 dkg főtt áttörve mért burgonya,
10 dkg cukor,
10 dkg tetszés szerinti gyümölcsdzsem (lehet a gyümölcsdzsem helyett 10 dkg reszelt almát is használni, ebben az esetben 20 dkg cukor szükséges),
1 citrom reszelt héja.

ELKÉSZÍTÉS:
Készítés: A lisztet a sütőporral összeszitáljuk, omlós tésztát készítünk. A tésztát 2 részre osztjuk, egyiket 1 cm vastagon a zsírral vékonyan átkent sütőlapra nyújtjuk, 5-6 dkg morzsával megszórjuk, rákenjük a tölteléket. A másik lapot is kinyújtjuk, ráhelyezzük, felvert tojással vagy tojásfehérjével megkenjük, megszurkáljuk és középforró sütőben lassan sütjük kb. 40-50 percig.
Töltelék készítése: A mákot vagy diót finomra daráljuk. Összekeverjük a reszelt citromhéjjal, cukorral, az áttört burgonyával és a dzsemmel vagy reszelt almával.
Add a Startlaphoz
Címkék: , , , | edit post
0 Responses

Megjegyzés küldése