Ads 468x60px

Pages

Tejkaramella

167.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg cukor,
15 dkg folyékony méz,
4 dl tejszín,
5 dkg mogyoróbél,
a kenéshez olaj,
alufólia,
celofán.

ELKÉSZÍTÉS:
A cukrot a folyékony mézzel meg a tejszínnel felforraljuk, és addig főzzük, míg a karamell aranysárga szint kap (kb. 8 perc). A lábast levesszük a tűzről és próbaképpen egy csepp karamellt teszünk kanállal egy tányérra. Ha nem szilárdul meg további 1-2 percig főzzük. Az alufóliából hosszú rudat formálunk, és válaszfalként a tepsi közepére helyezzük. Az alufóliát és a tepsit olajjal megkenjük, majd a karamell masszát ráöntjük és kb. 20 percig dermedni hagyjuk. Mindkét karamelllap tetejét villával bevonalkázzuk, és az egyikbe belenyomkodjuk a mogyorószemeket. Kb. 3 óra hosszat hűlni hagyjuk. Az alufóliát eltávolítjuk, és a karamellt olajjal megkent késsel apró téglalapalakú darabokra vágjuk. Végül a karamellákat celofánba vagy szaloncukor papírba csomagolva karton dobozba csomagoljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése