184.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
24 dkg finomliszt,
16 dkg vaj vagy margarin,
8 dkg porcukor,
1 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
késhegynyi sütőpor,
a tepsi kikenéséhez: margarin,
a szóráshoz: liszt,
a töltelékhez:
1 doboz őszibarackos krémtúró,
2-3 evőkanál őszibaracklekvár.
a tésztához:
24 dkg finomliszt,
16 dkg vaj vagy margarin,
8 dkg porcukor,
1 tojás,
1 csomag vaníliás cukor,
késhegynyi sütőpor,
a tepsi kikenéséhez: margarin,
a szóráshoz: liszt,
a töltelékhez:
1 doboz őszibarackos krémtúró,
2-3 evőkanál őszibaracklekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
A lisztből, zsiradékból, tojássárgájából és a cukorból tésztát gyúrunk, Letakarva, hűvös helyen 30 percig pihentetjük. A margarinnal kikent, liszttel megszórt tepsibe nyomkodjuk a tészta 3/4 részét. A túrót összekeverjük a lekvárral és a felvert tojásfehérjével, majd a tésztára kenjük. A maradék tésztát csíkokra vágjuk, és ezzel díszítjük a linzer tetejét. Közepesen forró sütőben 35 percig sütjük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése