Ads 468x60px

Pages

Kókuszos csiga

179.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
1 dl tej,
2 csomag szalalkáli,
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
3 tojássárgája,
12 dkg porcukor,
a töltelékhez:
3 tojásfehérje,
25 dkg porcukor,
30 dkg kókuszreszelék,
a tészta nyújtásához: liszt,
a tepsi kikenéséhez: vaj, liszt.

ELKÉSZÍTÉS:
A tejet egy kis lábasban meglangyosítjuk, elkeverjük benne a szalalkálit. A lisztet a puha margarinnal, a tojások sárgájával, meg a porcukorral egy mély tálban összekeverjük, a tejes szalalkálit hozzáadjuk. A 3 tojásfehérjét kemény habbá verjük, kanalanként a porcukrot és a kókuszreszeléket is hozzákeverjük. A tésztát 4 egyforma cipóra osztjuk és meglisztezett deszkán egyenként kinyújtjuk, hogy 3 mm vastag téglalapot kapjunk. Utána a kókuszos töltelékkel megkenjük és félretesszük. Most a tekercseket éles késsel 1 cm vastagra felszeleteljük és az így kapott kis csigákat kivajazott, kilisztezett tepsire fektetjük. A sütőt a közepesnél kisebb hőfokura melegítjük. A sütemény kb. 15 perc alatt sül meg szép rózsaszínűre, de vigyázzunk nehogy megégjen.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése