Ads 468x60px

Pages

Hangyaboly

544.
HOZZÁVALÓK:
1 szögletes piskótalap,
a krémhez:
25 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
2 dl tej,
1 csomag csokoládés pudingpor,
2 evőkanál cukor,
1 evőkanál rum,
5 dkg tortadara.

ELKÉSZÍTÉS:
A pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, hogy sűrű pépet kapjunk. A tűzről levéve hozzáadunk 5 dkg vajat, és kihűtjük miközben időnként megkevergetjük. A vaj többi részét habosra keverjük a porcukorral, és a rummal, majd kanalanként hozzáadjuk a pépet, és laza, habos masszává keverjük. Egy kis időre hűtőbe tesszük, de ügyeljünk rá, hogy nagyon ne hűtsük ki.
A piskótát keskeny csíkokra vágjuk, és egy gömbölyű fenekű tálat kibélelünk a párhuzamosan egymás mellé fektetett csíkokkal. Megkenjük a krémmel, és ezután keresztbe fektetjük a piskótacsíkokat. Erre megint krémet teszünk, és így folytatjuk addig, amíg az edény megtelik. Ezután 1 órára hűtőbe tesszük. Ezt követően egy lapos tálra borítjuk, és bevonjuk a maradék krémmel, a tetejét pedig tortadarával szórjuk meg.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése