1461.
HOZZÁVALÓK:
2 x 25 dkg finomra tört mandula,
2 x 25 dkg cukor,
4 + 2 kanál liszt,
2 x 1/2 kanál citromlé,
tojásfeh érje,
8 kanál csokoládé.
ELKÉSZÍTÉS:
Kétszázötven gramm finomra tört
mandulát ugyanannyi cukorral sokáig gyúrva megpuh ítunk,
azután négy kanál liszttel, fél kanál citromlével és kevés tojásfeh érjével,
együtt keményre összeállítjuk. Egy ujjnyi vastagon kinyújtjuk. Ez meglévén
újabb tésztát készítünk, ugyanannyi mandulával, cukorral és citromlével,
tojásfeh érjével, de csak két kanál liszttel és
nyolc kanál csokoládéval, és ezt is keményre gyúrjuk. Azután a feh ér
tésztát alul, a barnát felül újra kinyújtjuk, h osszú,
keskeny darabokra vagdaljuk, és viaszkkal megkent pléh
lemezen megsütjük. Ha félig megsült, fölül fényt adunk a süteménynek azáltal, h ogy
a tojásfeh érjét kemény h abbá
verve cukorral vegyítjük, és ezzel megkenve újra sütőbe tesszük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése