1528.
HOZZÁVALÓK:
14 dkg liszt,
14 dkg vaj,
14 dkg cukor,
20 dkg dióbél,
2 tojássárgája,
1/2 citrom,
10 dkg gyümölcslekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Dolgozzuk össze a lisztet a
vajjal, a cukorral, és 15 dkg darált dióval. Adjuk h ozzá
a tojások sárgáját, és a citrom levét. Gyúrjuk sima tésztává, majd nyújtsuk ki
1/2 cm vastagságúra és szaggassuk ki pogácsaszaggatóval. Kenjük meg a korongok
egyik felét felvert tojással, ragasszunk rá 1-1 fél dióbelet, majd kenjük meg
újból az egészet. Közepesen meleg sütőben süssük meg. Ezután 1-1 korongot
ragasszunk össze ízlés szerint választott gyümölcslekvárral, és porcukorral megh intve
tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése