Ads 468x60px

Pages

Tökmagtorta

1607.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg porcukor,
6 tojássárgája,
30 dkg tisztított, darált tökmag,
25 dkg dió, vagy mandula,
2 alma,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
3 evőkanál rum,
1 citrom reszelt héja.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a cukrot a tojások sárgájával. Adjuk hozzá a darált tökmagot, a diót, a lereszelt almát és a zsemlemorzsát. Ízesítsük a rummal és a reszelt citromhéjjal. Töltsük kivajazott, kilisztezett gyűrűformába, és előmelegített sütőbe tolva, a közepesnél erősebb lánggal (190 fok, légkeveréses sütőben 170 fok) 20-25 percig, illetve tűpróbáig sütjük. Citrommázzal bevonva tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése