1607.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg porcukor,
6 tojássárgája,
30 dkg tisztított, darált tökmag,
25 dkg dió, vagy mandula,
2 alma,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
3 evőkanál rum,
1 citrom reszelt héja.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a cukrot a
tojások sárgájával. Adjuk hozzá a darált tökmagot, a diót, a lereszelt almát és
a zsemlemorzsát. Ízesítsük a rummal és a reszelt citromhéjjal. Töltsük kivajazott,
kilisztezett gyűrűformába, és előmelegített sütőbe tolva, a közepesnél erősebb
lánggal (190 fok, légkeveréses sütőben 170 fok) 20-25 percig, illetve tűpróbáig
sütjük. Citrommázzal bevonva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése