1710.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
7 tojás,
7 evőkanál liszt,
7 evőkanál porcukor,
1 evőkanál kakaópor,
1 evőkanál rum,
a töltelékhez:
1 kg savanykás alma,
a krémhez:
20 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
1/4 liter tej,
1 csomag vaníliáspuding,
a mázhoz:
1 tábla tej- vagy étcsokoládé
tortabevonó.
ELKÉSZÍTÉS:
Béleljük ki egy közepes tepsi
alját alufóliával, kissé zsírozzuk meg, az almákat hámozzuk meg, és szeljük vékonyra
(uborkareszelőn). Terítsük az almát az alufóliára. Verjük a tojások fehérjét
kemény habbá, majd adjuk hozzá a cukrot, a tojássárgáját és végül a lisztet.
Ennek a masszának a felét öntsük az almára, a másik felébe keverjük bele a kakaóport
és a rumot. Öntsük rá a sárga masszára, egy kicsit rázzuk össze és süssük meg
(kb. 30 perc). Miután kisült borítsuk egy deszkára úgy, hogy az almás fele
legyen felül. Kenjük meg a krémmel, és végül csokoládéval vonjuk be. A krém
elkészítéséhez keverjük habosra a margarint a porcukorral, a pudingot főzzük sűrűre
a tejjel. Ha kihűlt, keverjük össze a margarinos krémmel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése