1723.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
2 teáskanál sütőpor,
12,5 dkg vaj vagy margarin,
2 teáskanál vaníliáscukor,
5 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
5 evőkanál mazsola,
1 tojás.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverd össze a sütőport a
liszttel, és tedd gyúródeszkára. Vágd kis darabokra a nem túl hideg vajat, és
tedd a lisztkupac szélére. Tedd a liszt közepébe készített kis mélyedésbe a
cukrot, a vaníliáscukrot, és a sót. Üsd rá a tojást, és gyúrd össze a tésztát,
végül a mazsolát is dolgozd bele. Formálj kis hegyeket a tésztából és süsd őket
a 225 fokra előmelegített sütőben 5-10 percig egy zsírpapírral kibélelt
tepsiben.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése