1846.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
10 dkg margarin,
8 evőkanál tej,
20 dkg cukor,
2 tojás,
a krémhez:
30 dkg cukor,
3 evőkanál liszt,
10 dkg margarin,
1/2 l tej.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a sütőporral
elkevert lisztből, a cukorral, a margarinnal, a tojásokból és a tejből. Osszuk
4 egyforma cipóra, majd pihentessük hűvös helyen 30 percig. Nyújtsuk ki a
cipókat a sütőlapnak megfelelő méretűre, és süssük meg őket 180 fokon. A krém
elkészítéséhez a kis lángon karamellizált cukorhoz adjuk hozzá a tejet, majd a
lisztet. Keverjük simára, és amikor kihűlt, adjuk hozzá a habosra kevert
margarint is. Kenjük meg a krémmel egyenként a lapokat, majd egymásra rétegezve
tegyük vissza őket a sütőlapra. A kész pitét éjszakára nyomassuk le egy
deszkával, és csak ezt követően, másnap szeleteljük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése