2131.
HOZZÁVALÓK:
10 dkg
porcukor,
1/2 csomag
vaníliáscukor,
6
tojássárgája,
7 dkg vaj,
1/2 csomag
sütőpor,
liszt,
vaníliás
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük
habosra a vajat a porcukorral, a vaníliáscukorral, és a tojások sárgájával,
majd állandó kevergetés közben adjuk hozzá a sütőport és annyi lisztet, hogy
formálható legyen. A tésztát 1/2 óra hosszáig még erősen gyúrjuk, azután formáljunk
a tenyerünkkel dió nagyságú golyókat, melyeket rakjunk tepsibe. Sütés előtt tegyük
félre 1-2 órára pihenni. Közepes tűznél süssük. Sütés után a tésztagolyócskák
felülete szétrepedezik. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése