Ads 468x60px

Pages

Szilvalekváros daratallérok

2203.

HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
1,25 dl tej,
10 dkg dara,
1 tojás,
8 dkg vaj vagy margarin,
2 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
a sütéshez:
6 dkg vaj vagy margarin,
az öntethez:
5 dkg vaj,
2,5 dkg frissen darált mák.

ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a tejet egy evőkanál zsiradékkal, a cukorral és a sóval. Szórjuk bele a darát és hagyjuk megduzzadni. Amikor szobahőmérsékletűre hűlt, keverjük bele a tojást. Forrósítsunk fel egy serpenyőben kevés zsiradékot, és süssünk a tésztából nagyjából 5 centis átmérőjű tallérokat. Az öntethez olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, szórjuk bele a mákot, pirítsuk egy percig, majd öntsük a tallérokra. Szilvalekvárral tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése