2203.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
1,25 dl tej,
10 dkg dara,
1 tojás,
8 dkg vaj vagy margarin,
2 evőkanál cukor,
csipetnyi só,
a sütéshez:
6 dkg vaj vagy margarin,
az öntethez:
5 dkg vaj,
2,5 dkg frissen darált mák.
ELKÉSZÍTÉS:
Forraljuk fel a tejet egy
evőkanál zsiradékkal, a cukorral és a sóval. Szórjuk bele a darát és hagyjuk
megduzzadni. Amikor szobahőmérsékletűre hűlt, keverjük bele a tojást.
Forrósítsunk fel egy serpenyőben kevés zsiradékot, és süssünk a tésztából
nagyjából 5 centis átmérőjű tallérokat. Az öntethez olvasszuk meg a vajat egy
serpenyőben, szórjuk bele a mákot, pirítsuk egy percig, majd öntsük a tallérokra.
Szilvalekvárral tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése