2293.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg cukor,
15 dkg szeletelt mandula,
10 dkg apróra vágott dió,
1 evőkanál cukrozott narancshéj,
1 evőkanál mazsola,
3 evőkanál méz,
1 evőkanál tej.
ELKÉSZÍTÉS:
Egy edényben olvasszuk
aranysárgára a cukrot 2 evőkanál mézzel. A karamellhez keverjük hozzá a
pirított mandulát és a diót. Mérsékelt tűzön adjuk hozzá a tejet és a maradék
mézet, és kevergessük tovább kb. 1 percig, végül adjuk hozzá a cukrozott
narancshéjat és a mazsolát. Vigyázzunk, hogy a cukrot ne pirítsuk túl sötétre,
különben a grillázsunk kesernyés lesz. Még mielőtt megdermedne, a grillázst
borítsuk ki egy olajjal megkent fémlapra, és nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra.
Nyújtás előtt a sodrófát okvetlenül kenjük be olajjal, nehogy hozzáragadjon a
grillázsmassza. Még mielőtt teljesen megszilárdulna, szeleteljük 3x3 cm-es
négyzetekre. Végül a bonbonokat tekerjük zsírpapírba, és csomagoljuk vékony
karácsonyi papírba vagy színes sztaniolba.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése