Ads 468x60px

Pages

Karácsonyi grillázs

2293.

HOZZÁVALÓK:
12 dkg cukor,
15 dkg szeletelt mandula,
10 dkg apróra vágott dió,
1 evőkanál cukrozott narancshéj,
1 evőkanál mazsola,
3 evőkanál méz,
1 evőkanál tej.

ELKÉSZÍTÉS:
Egy edényben olvasszuk aranysárgára a cukrot 2 evőkanál mézzel. A karamellhez keverjük hozzá a pirított mandulát és a diót. Mérsékelt tűzön adjuk hozzá a tejet és a maradék mézet, és kevergessük tovább kb. 1 percig, végül adjuk hozzá a cukrozott narancshéjat és a mazsolát. Vigyázzunk, hogy a cukrot ne pirítsuk túl sötétre, különben a grillázsunk kesernyés lesz. Még mielőtt megdermedne, a grillázst borítsuk ki egy olajjal megkent fémlapra, és nyújtsuk ki 1 cm vastagságúra. Nyújtás előtt a sodrófát okvetlenül kenjük be olajjal, nehogy hozzáragadjon a grillázsmassza. Még mielőtt teljesen megszilárdulna, szeleteljük 3x3 cm-es négyzetekre. Végül a bonbonokat tekerjük zsírpapírba, és csomagoljuk vékony karácsonyi papírba vagy színes sztaniolba.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése