Ads 468x60px

Pages

Tepsis lángos

2301.

HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
10 dkg főtt burgonya,
3 dl langyos víz,
1,5 dkg friss élesztő,
2 dl tejföl,
5 dkg zsír,
1 púpozott teáskanál só,
1 csokor snidling.

ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük simára 1 dl langyos vízben az élesztőt, a sót és 1 evőkanál lisztet, majd futtassuk fel. Reszeljük le a főtt burgonyát finom reszelőn, és a liszttel meg a langyos vízzel dolgozzuk közepesen kemény tésztává. Kelesszük a duplájára. Annyi cipócskát formázzunk belőle, ahány lángost szeretnénk. Kenjünk ki zsírral egy jó nagy tepsit, amelyben nem nagyon közel egymáshoz, helyezzük el a kissé széthúzogatott tésztadarabokat. Kenjük meg a tetejüket sós tejföllel, és az előmelegített forró sütőbe tolva, közepes lángon süssük pirosra a lángosokat.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése