2301.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg liszt,
10 dkg főtt burgonya,
3 dl langyos víz,
1,5 dkg friss élesztő,
2 dl tejföl,
5 dkg zsír,
1 púpozott teáskanál só,
1 csokor snidling.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük simára 1 dl langyos
vízben az élesztőt, a sót és 1 evőkanál lisztet, majd futtassuk fel. Reszeljük
le a főtt burgonyát finom reszelőn, és a liszttel meg a langyos vízzel dolgozzuk
közepesen kemény tésztává. Kelesszük a duplájára. Annyi cipócskát formázzunk
belőle, ahány lángost szeretnénk. Kenjünk ki zsírral egy jó nagy tepsit,
amelyben nem nagyon közel egymáshoz, helyezzük el a kissé széthúzogatott
tésztadarabokat. Kenjük meg a tetejüket sós tejföllel, és az előmelegített
forró sütőbe tolva, közepes lángon süssük pirosra a lángosokat.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése