Ads 468x60px

Pages

Strudel

2426.

HOZZÁVALÓK:
1 csomag rétestészta,
1 kg burgonya,
15 dkg darált dió,
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliáscukor,
1 evőkanál fahéj,
20 dkg mazsola,
1 dl rum,
2 evőkanál vaj,
az öntethez:
2 dl rizling,
5 tojássárgája,
10 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
A burgonyát főzzük meg héjában, majd tisztítsuk meg, és krumplinyomóval törjük össze. Miután kihűlt, keverjük össze alaposan a cukorral, a vaníliáscukorral, a fahéjjal és a darált dióval, majd adjuk hozzá az előzőleg rumba áztatott, lecsöpögtetett mazsolát. Teregessük ki egymásra a rétestészta lapokat, közben kenjük meg olvasztott vajjal. Rakjuk meg a krumplis töltelékkel, tekerjük fel, a külsejét kenjük meg olvasztott vajjal, és előmelegített sütőben süssük ki. Az öntethez keverjük ki habosra a tojássárgáját a cukorral, majd gőz fölött habverővel verve adjuk hozzá a rizlinget. Tálaláskor a rétest szeleteljük fel, szórjuk meg fahéjas porcukorral, és öntettel, és gyümölcsökkel tálaljuk.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése