Ads 468x60px

Pages

Libanoni diós sütemény

2440.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg vaj,
40 dkg liszt,
15 dkg apróra vágott dió,
5 dkg cukor,
1/2 kiskanál fahéj,
10 dkg porcukor.

ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a vajat, és a lisztet, dolgozzunk kb. 1/2 dl vizet. 1-2 órát pihentessük. Formáljunk diónyi gombócokat, kissé lapítsuk meg, közepükbe nyomjunk fészket. Keverjük össze a cukrot, a diót, a fahéjat, töltsük meg vele a lyukakat. Tegyük tepsibe őket úgy, hogy legyen köztük hely, közepesen meleg sütőben 30-35 percig süssük. A porcukrot 5 kiskanál vízzel keverjük össze, és csepegtessük a süteményre, amikor még forró. Dobozban sokáig eláll.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése