2440.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg vaj,
40 dkg liszt,
15 dkg apróra vágott dió,
5 dkg cukor,
1/2 kiskanál fahéj,
10 dkg porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a vajat, és a lisztet,
dolgozzunk kb. 1/2 dl vizet. 1-2 órát pihentessük. Formáljunk diónyi gombócokat,
kissé lapítsuk meg, közepükbe nyomjunk fészket. Keverjük össze a cukrot, a diót,
a fahéjat, töltsük meg vele a lyukakat. Tegyük tepsibe őket úgy, hogy legyen
köztük hely, közepesen meleg sütőben 30-35 percig süssük. A porcukrot 5 kiskanál
vízzel keverjük össze, és csepegtessük a süteményre, amikor még forró. Dobozban
sokáig eláll.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése