Ads 468x60px

Pages

Borkalács

2456.

HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
10 dkg zsír,
1 tojás,
1 dl száraz fehérbor,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet a zsírral, dolgozzuk bele a tojást és a fűszereket, végül annyi bort adjunk hozzá, hogy közepesen kemény, formázható tésztát kapjunk. Hűvös helyen legalább 2 órán keresztül pihentessük. Osszuk apró cipókra, és azokat alakítsuk kalács formájúra, vagy az egész, egyben hagyott tésztát osszuk három részre, formáljuk hosszúkásra, és készítsünk belőle fonatokat. A kalácsok tetejét olvasztott zsírral kenjük meg, és előmelegített forró sütőben süssük szép sárgásbarnára.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése