Ads 468x60px

Pages

Gesztenyés kifli

2576.

HOZZÁVALÓK:
48 dkg liszt,
28 dkg vaj, vagy margarin,
8 dkg cukor,
1 tojás,
1,5 dkg élesztő,
kevés tej,
2 kanál tejföl,
só,
50 dkg gesztenyepüré.

ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet a vajjal, majd egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, a cukorral, és a tejföllel gyúrjuk rétestészta keménységűre. Pihentessük egy kicsit, ezután nyújtsuk vékonyra, vágjuk kockákra, és egy kevés rummal, cukorral, vaníliával ízesített gesztenyepürével töltsük meg. Formáljuk kifli alakra, rakjuk tepsibe, kenjük meg a felvert tojással, majd 20-30 percig pihentessük, kelesszük, és mérsékelten meleg sütőben süssük szép pirosra. Miután megsült, hintsük meg vaníliás porcukorral.

0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése