2625.
HOZZÁVALÓK:
1 liter tejföl,
50 dkg kukoricaliszt,
só,
a tetejére:
tejföl.
ELKÉSZÍTÉS:
Öntsük a nem savanyú, jó zsíros házi tejfölt egy lábosba és tegyük a tűzre. Öntsük bele a kukoricalisztet állandó kevergetés közben, majd kis lángon addig főzzük, amíg kása sűrűségű lesz, és a tejfölből kicsapódó vaj is feljön a tetejére. Ekkor sózzuk meg, és evőkanállal szaggassuk tányérokba. Tejföllel leöntve kínáljuk.
1 liter tejföl,
50 dkg kukoricaliszt,
só,
a tetejére:
tejföl.
Öntsük a nem savanyú, jó zsíros házi tejfölt egy lábosba és tegyük a tűzre. Öntsük bele a kukoricalisztet állandó kevergetés közben, majd kis lángon addig főzzük, amíg kása sűrűségű lesz, és a tejfölből kicsapódó vaj is feljön a tetejére. Ekkor sózzuk meg, és evőkanállal szaggassuk tányérokba. Tejföllel leöntve kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése