2724.
HOZZÁVALÓK:
45 dkg túró,
25 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
5 dkg mazsola,
5 dkg cukor,
2,5 dl tejföl,
3 tojás,
citromhéj,
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Törjük át a túrót villával, adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, és a tojásokat. Az élesztőt morzsoljuk bele és ízesítsük a lereszelt citromhéjjal és ízlés szerint cukorral. Végül gyúrjuk bele az áztatott mazsolát is. Formázzunk belőle hengereket, tojásba, lisztbe és morzsába bundázzuk, majd közepes hőmérsékletű sütőben süssük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
45 dkg túró,
25 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
5 dkg mazsola,
5 dkg cukor,
2,5 dl tejföl,
3 tojás,
citromhéj,
porcukor.
Törjük át a túrót villával, adjuk hozzá a lisztet, a cukrot, és a tojásokat. Az élesztőt morzsoljuk bele és ízesítsük a lereszelt citromhéjjal és ízlés szerint cukorral. Végül gyúrjuk bele az áztatott mazsolát is. Formázzunk belőle hengereket, tojásba, lisztbe és morzsába bundázzuk, majd közepes hőmérsékletű sütőben süssük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése