Ads 468x60px

Pages

Édes-sós szeletek

 2879.

HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
32 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
kevés só,
1 csomag vaníliáscukor,
a töltelékhez:
10 dkg vaj,
2 tojássárgája,
1 csomag vaníliáscukor,
16 dkg porcukor,
25 dkg áttört túró,
3 dkg főtt, kihűlt mazsola,
1 késhegynyi sütőpor,
2 tojásfehérjének habja.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúródeszkán finomra szeleteljük fel a vajat és keverjük össze sütőporral, a liszttel, a sóval, a vaníliáscukorral majd gyorsan és jól gyúrjuk össze, mint a vajastésztát. Pihentessük háromszor 15 percig, mindannyiszor kinyújtva és hajtogatva. Azután nyújtsuk ki a tésztát 4 mm vastagra, vágjunk négyszögeket (kb. 8 cm hosszú darabkákat) túró töltelékkel töltsük meg, hajtogassuk be, a rudacskákat tojás sárgával kenjük be és süssük forró sütőben kb. 15-20 percig. A töltelék elkészítéséhez a vajat szeleteljük fel, a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliáscukrot dolgozzuk össze, adjuk hozzá az áttört túrót, mazsolát és a sütőport, végül a tojáshabot. Használjuk a tölteléket azonnal.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése