1378.
HOZZÁVALÓK:
35 dkg liszt,
15 dkg margarin,
tej,
1/2 csomag sütőpor,
2 tojássárgája,
5 dkg cukor,
a töltelékh ez:
10 dkg vaj,
3 tojás,
20 dkg porcukor,
10 dkg darált dió,
50 dkg meggy.
ELKÉSZÍTÉS:
Morzsoljuk el a lisztet a
margarinnal. Oldjuk fel kevés tejben a sütőport, és adjuk a liszth ez.
Ezután keverjük h ozzá a tojássárgákat, és a
cukrot. Gyúrjuk össze annyi tejjel, h ogy jól
nyújth ató tésztát kapjunk. Béleljünk ki a
tésztával egy tepsit, majd simítsuk rá a következő tölteléket: kavarjuk ki a
vajat a tojássárgákkal, és a porcukorral. Adjuk h ozzá
a darált diót, és a kimagozott meggyet. Végül pedig keverjük h ozzá
a tojások keményre vert h abját. Miután a
tésztára simítottuk, borítsuk be a tészta másik felével. Szurkáljuk meg
villával, és kenjük meg tojással. Süssük világos színűre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése