1566.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
20 dkg zsír, vagy vaj,
8 dkg porcukor,
2 tojás,
1/2 csomag vaníliáscukor,
lekvár.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk könnyen formálható
tésztává a lisztet a sütőporral, a zsírral, a porcukorral, az egész tojásokkal,
a vaníliáscukorral, melyből alakítsunk egyenlő számú diónyi és mogyorónyi
golyócskákat. A nagyobb golyócskákat ujjaink között kissé lapítsuk meg,
közepüket erősebben nyomjuk be, és a fészekbe rakjunk kávéskanálnyi ízlés
szerint választott lekvárt. A lekvárba helyezzünk a süteménykék közepére egy-egy
kis golyócskát, és vajazott, lisztezett tepsibe helyezve tojássárgájával kenjük
körül. Közepesen forró sütőben süssük sárgásra.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése