1572.
HOZZÁVALÓK:
6 tojás,
18 dkg porcukor,
1 citrom,
10 dkg burgonyaliszt,
a töltelékhez:
1/4 l tej,
1 rúd vanília,
2 evőkanál liszt,
14 dkg vaj,
14 dkg cukor,
durván tört mandula.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el alaposan a tojássárgákat
a porcukorral, majd lassan keverjük hozzá a citrom levét és lereszelt héját, illetve
a burgonyalisztet, ezután a hat tojás kemény habja jön bele. Vajjal kikent
formában süssük meg. Miután kihűlt, vágjuk két-három részre és töltsük meg.
A töltelékhez keverjük el a tejben
a rúd vaníliát, és a finomlisztet, majd folytonos keverés közben főzzük sűrű
péppé, de ne legyen csomós. Keverjük habosra a vajat a cukorral. Ha a pép
teljesen kihűlt, a vajjal keverjük össze, és töltsük meg a tortát. A tetejére
is ebből a krémből kenjünk és cukros, durván tört mandulával hintsük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése