1573.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg liszt,
1 tojás,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
1/4 kg túró,
5 dkg mazsola,
1/2 csomag vaníliáscukor,
1 dl tejföl,
1 tojás,
1 citrom lereszelt héja,
12 dkg cukor,
10 dkg vaj,
1/2 l tej.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjunk tésztát a lisztből a tojással
és a sütőporral, melyet nyújtsunk ki vékonyra. A töltelékhez dolgozzuk össze a
túrót, a mazsolával, a vaníliáscukorral, a tejföllel, a tojással, a citrom lereszelt
héjával és a cukorral. Olvasszuk fel a vajat, és ezzel a kinyújtott tésztát
vajazzuk meg, mint a réteseket és a töltelékkel kenjük meg. Sodorjuk össze,
majd tegyük a vajjal kikent tepsibe és 1/2 liter tejjel, melyhez késhegynyi
Váncza-vaníliáscukrot tettünk, öntözzük meg. Közepes tűznél 1 órára sütőbe
tesszük. Ezen idő alatt a tej elfő és rétesünk a szükséges ideig tovább sül.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése