1860.
HOZZÁVALÓK:
5 evőkanál liszt,
5 tojás,
5 evőkanál cukor,
1 kiskanál sütőpor,
1 evőkanál kakaópor,
1 narancs,
a krémhez:
1 dl tej,
1 evőkanál étkezési keményítő,
2 evőkanál barnacukor,
10 dkg mascarpone.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük el a lisztet a
sütőporral, majd vegyük ketté és az egyik felébe tegyük bele a kakaót. Keverjük
habosra a tojássárgákat 2 evőkanál vízzel, és a cukorral. Vegyük ezt is ketté,
az egyik felét keverjük ki a kakaó nélküli sütőporos liszttel és a
tojásfehérjék keményre vert habjának a felével. A másik felét pedig a kakaós
liszttel és a tojáshab másik felével. Reszeljük le a narancs héját és ezt is
osszuk el a két keverék között. Dolgozzuk össze külön-külön a masszákat, és
töltsük habzsákba őket. Egy közepes méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral,
majd húzzunk bele csíkokat felváltva a fehér, illetve a kakaós masszából.
Ezután 200 fokon kb. 15 perc alatt süssük készre. A papírt még melegen húzzuk le
a piskótáról és tekerjük fel a papírba vissza. A krémhez karamellizáljuk a
barnacukrot egy edényben, öntsük rá a tejet, és olvadásig keverjük, majd a
keményítőt kevés hideg tejben oldjuk fel és azt is öntsük bele. Ha besűrűsödik,
akkor ki kell hűteni és hidegen keverjük hozzá a mascarponét. Kenjük meg a roládot
és a tetejére is csorgassunk a maradékból. Lehűtve kínáljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése