1861.
HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt,
1 tojás,
1 csomag vaníliáscukor,
3 evőkanál cukor,
2 dl tej,
5 dkg margarin,
2 dkg élesztő,
30 dkg lekvár,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Készítsünk kovászt az élesztőből,
a tejből és a cukorból, majd 5-10 percig hagyjuk felfutni. Adjuk az élesztőt és
a tojást a sóval elkevert liszthez, és gyúrjuk tésztává. Dolgozzuk bele az
olvasztott margarint is. Langyos helyen 20-25 perc alatt kelesszük meg, majd
lisztezett deszkára borítva nyújtsuk 30×20 cm-es téglalappá. Kenjük meg az
ízlés szerint választott lekvárral, és tekerjük fel. Fogjuk körbe vele a
kuglófforma közepét, szurkáljuk meg, langyos helyen kelesszük meg alaposan, és
170 fokos sütőben kb. 1 óráig süssük. Ha a színe túl sötét lenne, de még nem
sült át a tésztánk, akkor 155 °C-on süssük tovább. Hagyjuk a formában kihűlni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése