2052.
HOZZÁVALÓK:
60 dkg liszt,
6
tojássárgája,
6 dkg élesztő,
tej,
25 dkg vaj,
cukor,
1 csomag
mazsola,
vaníliás
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze
a lisztet kevés langyos tejben megfuttatott élesztővel, csipetnyi cukorral, a
tojások sárgájával és annyi tejjel, amennyit felvesz, hogy rétestészta
keménységű legyen. Pihentessük egy órát, közben keverjük habosra a vajat ízlés
szerinti mennyiségű cukorral. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra és kenjük rá a
krémet, szórjuk meg mazsolával, tekerjük fel, és vágjuk 3 cm széles darabokra. Tegyük
kizsírozott tepsibe a csigákat. Kis ideig kelesszük, majd meleg sütőben süssük
ki. Vaníliás porcukorral hintve, melegen tálaljuk.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése