2230.
HOZZÁVALÓK:
5 dkg babapiskóta,
20 dkg ízlés szerint választott,
tisztított és apróra darabolt gyümölcs,
4 tojás sárgája,
15 dkg cukor,
2 dl tejszín,
4 dl tej,
1 púpozott evőkanál zselatinpor,
2 evőkanál rum,
a tetejére kevés gyümölcs és
tejszínhab.
ELKÉSZÍTÉS:
Tördeljük apróra a babapiskótát,
és 1 dl tejjel összeöntött rummal locsoljuk meg. Forgassuk át alaposan, hogy a
tészta átnedvesedhessen. A tojássárgákat a cukorral keverjük fehéredésig, majd
a megmaradt tejet apránként keverjük hozzá, és kis lángon, folyamatosan
kevergetve, éppen csak egy pillanatig forraljuk. Hagyjuk kihűlni, közben is
kevergessük. Szórjuk a zselatint 1 dl hideg vízbe, és 10 percnyi áztatás után
kis lángon, kevergetve, folyékonyra oldjuk fel. A tejszínből verjünk kemény
habot, és óvatosan keverjük össze a tojásos krémmel, valamint a zselatinnal. Béleljünk
ki 4 mély, kompótos tálkát folpack fóliával, kanalazzuk bele a habos puding
felét, erre szórjuk rá a gyümölcsöt és az áztatott piskótát, majd borítsuk be a
megmaradt pudinggal. Befedve a hűtőszekrényben dermesszük meg. Tálalás előtt borítsuk
tálkákra, és kevés gyümölccsel (esetleg tejszínhabbal) díszítsük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése