2231.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg sárgabaracklekvár,
18 dkg cukor,
10 dkg tisztított, héj nélküli
mandula,
2 egész tojás + 5 tojásfehérje,
2 dkg vaj,
csipetnyi só.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a
sárgabaracklekvárt, a cukrot, a tojássárgákat és a sót. Mind a 7 tojásfehérjét verjük
kőkemény habbá, majd óvatosan forgassuk bele a lekváros keveréket. Kenjünk ki
egy lapos tűzálló tálat a vajjal, és kúp alakban tornyozzuk fel rajta a habos
keveréket. Szurkáljuk bele a mandulaszemeket és az előmelegített, forró sütőbe
téve azonnal vegyük lejjebb a lángot. Inkább szárítsuk, mint süssük. Azonnal
kínáljuk, mert nagyon hamar összeesik.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése