2254.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg szilva,
10 dkg puha vaj,
15 dkg cukor,
1 evőkanál vaníliáscukor,
3 tojás,
10 dkg liszt,
10 dkg étkezési keményítő,
3 teáskanál sütőpor,
5 dkg vágott mandula,
3 evőkanál színes cukor vagy
porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a vajat a
cukorral és a vaníliáscukorral. Apránként adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük
össze a lisztet a keményítővel és a sütőporral, majd evőkanalanként adjuk a
tojásos masszához. A kimagozott szilvát vágjuk apróra, és szórjuk az
alufóliával bélelt, kivajazott forma aljára. Öntsük rá a tésztát, simítsuk el,
és a 180 fokra előmelegített sütő közepére téve 1 órán át süssük. Kapcsoljuk le
a forma szélét, és hagyjuk a süteményt 10 percig hűlni, majd borítsuk a rácsra és
húzzuk le róla a fóliát. Pirítsuk a mandulát egy száraz serpenyőben
világosbarnára, és miután kihűlt, szórjuk a cukorral a lehűlt sütemény tetejére.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése