2252.
HOZZÁVALÓK:
50 dkg rétesliszt,
2 dkg zsír,
1 tojás,
1 evőkanál ecet,
2-2,5 dl víz,
1 mokkáskanál só.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük bele a langyos vízbe a
sót és az ecetet, majd az összes többi anyaggal együtt gyúrjuk közepesen kemény
tésztává. Formáljunk belőle 4 cipót. Tegyük az egyik cipót liszttel meghintett,
tiszta abroszra vagy nagy mérető konyharuhára. Kenjük meg a tetejét olvasztott
zsírral, és egy alufólia-darabbal betakarva 15 percig pihentessük. Ezután nyújtsuk
ki nagyon vékonyra, majd kézzel óvatosan alányúlva húzogassuk ki. A másik 3
cipót is ugyanígy készítsük el. Bármilyen, tetszés szerinti töltelékkel megtölthetjük,
majd csavarjuk fel, és süssük meg.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése