2276.
HOZZÁVALÓK:
30 dkg félgrízes liszt,
csipetnyi só,
1 tojássárgája,
1 pohár joghurt,
12,5 dkg vaj, vagy margarin,
reszelt alma,
fahéjas cukor,
mazsola,
3-4 evőkanál tej.
ELKÉSZÍTÉS:
Szitáljuk a lisztet gyúródeszkára,
adjuk hozzá a tojássárgáját, a sót és a joghurtot, majd gyúrjuk össze alaposan
és hagyjuk 1/2 órát állni. Ezután nyújtsuk ki, és tegyük kizsírozott tepsibe. A
tésztára rakjuk rá az almát, szórjuk meg fahéjas cukorral és áztatott
mazsolával. Ezután hajtsuk össze és előmelegített sütőben süssük meg. Miután megsült,
a tetejét még forrón kenjük meg tejjel. Ha kihűlt, szórjuk meg porcukorral is.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése