2333.
HOZZÁVALÓK:
12 dkg hámozott mandula finomra
darálva,
10 dkg cukor,
3-4 tojásfehérje,
2 tojás,
15 dkg vaj,
3 evőkanál cukor,
15 dkg liszt,
6 evőkanál málnadzsem.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük össze a mandulát, a porcukrot,
a nem felvert tojásfehérjét, és 5 dkg vajat. Keverjük habosra a maradék vajat a
cukorral, 1 tojással, és a liszttel, majd tegyük 15 percre hűtőbe. Nyújtsuk a tészta
2/3-át 25 centi átmérőjű és 2 centi vastag kör formára, enyhén lisztezett
zsírpapíron. Tegyük a papírral együtt tortaformába a tésztás felével lefelé. Húzzuk
le róla a papírt, kenjük a tésztára a dzsemet, erre a mandulakrémet. Nyújtsuk ki
a maradék tésztát 2 cm vastagra, vágjuk csíkokra, és ezt tegyük rácsosan a
krémre. Közepesen meleg sütőben 35-40 percig süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése