2459.
HOZZÁVALÓK:
a tésztához:
6 tojás,
10 dkg porcukor,
25 dkg gesztenyemassza,
1 dl tej,
csipetnyi só,
a töltelékhez:
25 dkg gesztenyemassza,
2 evőkanál kakaópor,
10-15 dkg cukor,
4 dl tej,
1 evőkanál rum,
1 csomag vaníliáscukor,
1 csomag vaníliás pudingpor.
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra a tésztához a
tojássárgákat a porcukorral, majd sózzuk meg és a tejjel együtt a
gesztenyemasszát is keverjük hozzá. Simítsuk a tésztát kikent és liszttel
meghintett, közepes nagyságú tepsibe és az előmelegített, közepes hőfokú
sütőben süssük meg. A krémhez főzzük meg a pudingot, de csak 4 dl tejjel. Miután
langyosra hűlt, adjuk hozzá a gesztenyemasszát, a kakaóport, a rumot és a
vaníliáscukrot. A kihűlt tésztát vágjuk 3 lapba, a lapokat kenjük meg a
gesztenyés pudinggal, majd egymásra borítva a tetejét is kenjük be. Hűtőszekrényben
hagyjuk megdermedni.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése