2464.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg zsír,
1 tojás,
10 dkg cukor,
25 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
a töltelékhez:
20 dkg darált dió,
1/2 csomag vaníliáscukor,
15 dkg cukor,
tej,
4 tojásfehérje,
5 dkg porcukor.
ELKÉSZÍTÉS:
Gyúrjuk össze a zsírt, a tojással,
és a cukorral, majd dolgozzuk össze a liszttel kevert sütőporral. Helyezzük ujjnyi
vastagon zsírozott tepsi aljára. Tegyük a tetejére a dióból, a vaníliáscukorral,
a cukorral, és tejjel sűrűre főzött diótölteléket, melyre még kenjük fel egyenletesen
a porcukorral kevert tojásfehérjéknek a habját. Közepes tűznél jól süssük át,
és felszolgáláskor vágjuk négyzetes szeletekre.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése