2474.
HOZZÁVALÓK:
25 dkg vaj,
10 szem hámozott mandula,
25 dkg cukor,
10 dkg porcukor,
30 dkg liszt,
4 tojás,
2 kiskanál sütőpor,
1 csomag vaníliáscukor,
csipetnyi só,
1 citrom lereszelt héja,
2,5 dl tej.
ELKÉSZÍTÉS:
Tegyünk egy alaposan kizsírozott,
kb. 30 cm átmérőjű kuglófforma aljára vajdarabokba ágyazva minden bordába 1-1
mandulát. Habverővel keverjünk habosra 20 dkg vajat, keverjük bele a cukrot, a porcukrot,
a tojások sárgáját és verjük kb. 10 percig. Lassan keverjük bele a liszt, a sütőpor,
a só, a vaníliáscukor, és a citromhéj keverékét, valamint a tejet. Adjuk hozzá a
tojásfehérjék habját. Öntsük a formába. Közepesre előmelegített sütőben kb. 1
órán keresztül, tűpróbáig süssük.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése