2486.
HOZZÁVALÓK:
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
5 tojás,
30 dkg liszt, 2 evőkanál reszelt
citromhéj,
2 evőkanál citromlé,
15 dkg mazsola,
10 dkg hámozott, apróra vágott
mandula,
10 dkg aprított, cukrozott
gyümölcs.
ELKÉSZÍTÉS:
Verjük habosra a vajat a
cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, lassan keverjük bele a
lisztet, a gyümölcsöket, majd a tojásfehérje habot. Vajazzunk ki egy hosszúkás
tepsit, az aljára tegyünk zsírpapírt, és öntsük bele a tésztát. A legkisebb
hőmérsékleten kb. 1 órát süssük, míg a közepébe szúrt kés tiszta marad. Miután kihűlt vegyük ki a
tepsiből, és ezután szeleteljük fel.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése