Ads 468x60px

Pages

Narancslepény

 2651.

HOZZÁVALÓK:
30 dkg cukor,
10 dkg zsír,
3 tojás,
1 csomag sütőpor,
40 dkg liszt,
3 dl tej,
2 dl narancsdzsem,
1 nagy narancs,
10 dkg mazsola,
a kenéséhez: zsír és liszt.
 
ELKÉSZÍTÉS:
Keverjük habosra az olvasztott, de már nem meleg zsírt a cukorral, majd az egész tojásokat hozzáadva, keverjük tovább. Ezután apránként tegyük bele a sütőporral elkevert lisztet és tejet, végül adjuk hozzá a narancsdzsemet is. Egy közepes nagyságú tepsit zsírozzunk ki, kevés liszttel hintsük meg, majd simítsuk bele a masszát. A tetejét hintsük meg reszelt narancshéjjal és a meghámozott, kis kockákra vágott narancshússal. Előmelegített, forró sütőben közepes lángon süssük. Kis kockákra vágva tálaljuk.


0 hozzászólás:

Megjegyzés küldése