2899.
HOZZÁVALÓK:
15 dkg liszt,
15 dkg vaj (vagy margarin),
10 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
10 dkg tisztított amerikai mogyoró,
2 tojássárgája,
2 evőkanál tej,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors.
ELKÉSZÍTÉS:
Daráljuk nagyon finomra a mogyorót. Szórjuk a lisztet mély tálba, majd adjuk hozzá a darált mogyorót, a reszelt sajtot, a sót és a borsot, és végül a darabokra vágott vajat is. Közepébe rakjuk bele a tojássárgákat, és az egészet gyúrjuk össze. Addig gyömöszöljük, amíg sima tészta lesz belőle. Lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtsuk ki, ezután kenjük meg a tejjel. Lisztbe mártott derelyemetszővel vágjuk kicsi, szabálytalan formájú darabokra. Tegyük alufóliával bélelt sütőlemezre, és az előmelegített forró sütőben süssük világossárgára. Nagyobb adagot is érdemes sütni belőle, mert sokáig eláll.
15 dkg liszt,
15 dkg vaj (vagy margarin),
10 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
10 dkg tisztított amerikai mogyoró,
2 tojássárgája,
2 evőkanál tej,
1 mokkáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors.
Daráljuk nagyon finomra a mogyorót. Szórjuk a lisztet mély tálba, majd adjuk hozzá a darált mogyorót, a reszelt sajtot, a sót és a borsot, és végül a darabokra vágott vajat is. Közepébe rakjuk bele a tojássárgákat, és az egészet gyúrjuk össze. Addig gyömöszöljük, amíg sima tészta lesz belőle. Lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtsuk ki, ezután kenjük meg a tejjel. Lisztbe mártott derelyemetszővel vágjuk kicsi, szabálytalan formájú darabokra. Tegyük alufóliával bélelt sütőlemezre, és az előmelegített forró sütőben süssük világossárgára. Nagyobb adagot is érdemes sütni belőle, mert sokáig eláll.
0 hozzászólás:
Megjegyzés küldése